sommaren 2011

Jag vet, jag vet, jag planerar för långt! Borde ta det lite lugnare och ta det som det kommer men icke sa nicke! Jag vill ha någonting att sträva mot och jag tror nog banne mig att jag vill sträva mot det här sommaren 2011. Det är himla dyrt men vem vet, kanske kan ta studielån eller nått.. Får jobba resten av 2010 och sen början på 2011, ta lite från besparingar, låna lite från banken och fråga mor och bonusfar om man kan få lite bidrag :) Guuud så roligt det här skulle vara!! Ska förståss ta franska när jag kommer tillbaka till Sverige och byter till Sam-Dans, sen har jag två terminer då jag kan läsa design och mönsterkonstruktion på tillskärarakademin. Kanske kan klämma in en annan klass också då det bara är en gång i veckan. Två timmar per kväll men ändå. Kommer vara ett roligt år tror jag, måste kämpa hårt, detaljhandelshögskolan kräver ju minst 16.0 i snitt men jag tror nog att det ska gå bra :) Tenta av engelska, lär nog ta om matte a och b. Undra om man kan göra det while man går på gymnasiet..? Kanske kan göra det den här sommaren?! Ojojoj här får man lite höga förhoppningar om sig själv.. Har ju faktiskt redan tagit matte a och b en gång, sen än en gång här så jag borde ju klara av att göra om den på högre än G. När jag börjar på sam ska jag iallafall läsa matte C också! Inte bara för att detaljhandelshögskolan kräver det, utan för att jag gillar matte! Det är himla kul faktiskt! hmm.. Sen är det ju franska, är väldigt dålig på franska, även fast mor min säger att jag har lätt att lära mig så är det nog korttidsminne det handlar om. Det tar mig inte längre än 30 minuter att lära mig 20 glosor men det håller inte längre än 48 timmar.. Sen är det ju dansen. Tog balett här så jag känner mig lite bättre men ååh så mycket större jag är nu :/ Knappast graciös.. Måste stretcha men det kommer sen.
Nu är det faktiskt bara 7 veckor kvar tills mor kommer! I slutet av terminen kommer det vara slutprov i alla ämnen, tur nog så har jag bara 4 ämnen. Dom andra två klasserna är jag lärarassistent i. Kommer bli svårt att fokusera på att plugga när mamma är här tror jag. Kommer vilja köra omkring med henne överallt. Eller det ska nog gå förresten, kommer nog vara klar med slutproven innan hon kommer.. Never mind.
Jag tror att anledningen till att jag skriver så mycket nu är för att jag är exalterad men också för att jag har ungefär 4 meningar att skriva på min uppsats som ska in imorn, så lite men så svårt.
Tog ett bad nyss, härligt var det. Ansiktsskrubb och mask. Den svider lite masken men det går över efter nån minut och det är ju från Wise så jag tror inte att det är så farligt.. Det konstiga dock är att min ansiktsskrubb, också från Wise, säger på paketet att den blåa färgen kommer från nån blomma eller ört eller nåt, det enda är att den inte är blå? Den är vit? Skrubbade hela mig också, kommer vara jättelen nu hihihi!
OOOH GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ANNA!! 18 år idag :D <3
Jag skulle säga nåt mer men jag tror jag återkommer med det för att Jule kom precis ut nu, trevligt med lite sällskap :)
Här är en liten bild från sommarkursen i Paris!


drömkurser och future

Var inne och kollade vad Detaljhandelshögskolan i norrtälje har för behörigheter. Den öppnar i höst men har redan höga gränser. Dom kräver att man har över 16.0 i meritpoäng vilket motsvarar VG i alla ämnen. Dom vill också att man har läst kurserna: Svenska B, Engelska B, Matematic C, Samhällskunskap A och Historia A, man ska även ha fått VG eller över i de ämnena. Kan bli lite knivigt men jag ska tamefan klara det :)

Gick sen in på Tillskärarakademin och kollade vilka kvällskurser jag skulle kunna ta dom här två åren jag har kvar på gymnasiet. Kom fram till att jag vill ta ungefär 4 kurser som sammanlagt kostar för mycket..

Tänkte mig dessa:

Klädsömnad - Individuellt anpassad sömnad, av dam- och herrkläder, beroende av dina förkunskaper i sömnad och mönsterkonstruktion. Vi syr kjolar, blusar/skjortor, klänningar, byxor eller jackor efter färdiga mönster eller egna om du kan konstruktion . Materialkostnad för tyg, mönster och sybehör tillkommer.

Mönsterkonstruktion Dam - Konstruktion av mönster till modeller av kjol, blus, klänning. Du skapar ditt eget värdefulla kompendium med ritningar i skala 1:4.
Du lär dig rita mönster från grunden i konfektionsstorlekar.
Grundmaterial ingår samt vinkel 1/4 och skalmått. Samma innehåll som dagkursen förutom att byxdelen inte ingår. Den finns som separat kurs under en helg.

Modeteckning - Nybörjarkursen för dig som vill lära dig teckna mode.
Vi börjar med grundläggande teckningstekniker där vi gör övningar och provar olika material.
Figurteckning med betoning på helhet och balans. Stoffteckning, plaggskisser och detaljer.

Plaggskisser, Illustrator - Du lär dig hur man ritar plaggskiser snabbt och smidigt i Adobe Illustrator.
Du får lära dig programmets grunder och hur du lätt kommer igång att arbeta i Illustrator.
Du ritar en skjortblus med sömmar, stickningar, knappar och en jeansbyxa med fickor, sömmar och nitar.
Vi gör också dragkedja, ritar mönster samt hur man gör penslar för stickningar, ribb och overlock.

Sömnad, Underkläder låter också himla kul men man måste ha utbildning eller väldigt goda förkunskaper för att de den kursen. Får bli efter dom fyra jag har hittat hittills :) Ska nog lära mig i ordningen; Modeteckning - Mönsterkonstruktion, Sömnad och sist Plaggskisser på datan. Åh va roligt! Får nog ta franska eller italienska intensivkurs samtidigt så att jag kan dra till antingen Italien eller Frankrike och läsa nån grym modekurs som extra merit eller för skoj! Måste kolla upp lite sånna skolor också, återkommer med det!

Imorn ska vi ha kalas för Axel som precis har fyllt 2! Jag ska ge honom en sån där ram som man har tre bilder i, ska sätta in tre bilder på oss två :) Ville ge honom nått som betyder nåt, han har redan kläder och leksaker så jag tyckte det här var en bra idé.

Juste, tack för kommentaren Carl! :)

Peace out nu, har varit barnvakt i 8 timmar idag, stenrik och utmattad ;) <3


Bra låt!


Sommar!

Här är sommaren väldigt nära nu! Är väldigt säker på att det var runt 20 grader idag när jag gick hem från skolan, varken jacka eller tjocktröja var nödvändig.
Nu sitter jag i sängen, har precis ätit en smaskig pastasallad med paprika, avocado, mango, sallad och självklart pasta. Försöker också att avsluta mitt första "utkast" av uppsatsen som ska in nästa vecka. Frågan är om jag tycker att USA gjorde den rätta saken genom att släppa atombomberna på Hiroshima och Nagasaki för att avsluta andra världskriget... Himla svårt men också intressant! Tittar ut genom fönstret och ser blommorna på busken breve huset, den ljusblåa himlen och det härliga gröna trädet bortom grannens hus, lyssnar på timbuktu och fick en härlig sommarkänsla i kroppen. Kom och tänka på varje gång jag följt med mor min till plantagen men inte insett hur mysigt det har varit att umgås och glida omkring bland blommor :) Härligt ska det bli! Är lite orolig över vulkanen dock.. Kan vara så att dom ställer in biljetterna, vilket i sig leder till antingen evig väntan på ny biljett eller att nya pengar måste läggas ut för resan som redan är betald.. Aja ska inte tänka på det mer och fokusera på nu! Här är en grym låt av Timbuktu och Simoñe Moreno som får mig att tänka på sommartider:



Peace out people! ;)

inlägg nr 160

Hallå!
Har gått en vecka sen jag skrev sist så tänkte skriva ett litet inlägg om mitt nya inköp :)

 

UFF!! Ären inte riktigt jävla het den här klockan?! Ggrrr

life

I keep telling myself to live my dream, to experience everything fully. I try, I really do, but I also know that one would try harder than I do. I feel like I have worked really hard for 9 months now and I just want to give up or more like get done and stop, stop to breathe and live. I want to experience everything and I feel like I'm trying but my energy is gone from doing things I've already experienced.. Can I travel? Can I stop working for something I feel like I've already achieved? Can I focus on myself and breathe for a while? I want to se nature, water, life, animals and me. I want to see countries, cities and people. I may not have done my best but I have damnet done enough! I've seen things, lived through things and mentally grown in a way few people my age has. I've come so far in my personal evolvement that I don't know what to do now. I want to build a relationship, a life, a foundation in that dream that I am trying to live. I'm stressing something I know is coming later, in it's own time.
Can I please stop working for an achievement that I'm mentally done with? Am I working against the rule of life by doing that? Am I not supposed to enjoy life? Is that what life is about? "Learning it the hard way" is not what someone would preach but someone would say that life is hard. If my life has stopped being hard do I need to make it hard? Should I make it difficult for myself because "that is the way it is supposed to be"? Am I spoiled because my life is easy?
Have I come to the stage in my life where I find a religion? Am I lost? Is that what is happening? Is guidance what is missing? I don't have any goals anymore, so the life I am living is slipping away right in front of me, or am I bored and not appreciating the life that is given to me? Should I try harder or should I just enjoy and let life happen the way that things just happen? I want to live in the moment but somehow I long for times that are coming later, I don't want to long I want to live now, I want to laugh today!


it's true..

..life will smile for you!



It's true - Salem Al Fakir måste lyssnas på! :)

Peace out <3

Greeeeaaaaaaat weeeeeek maddefakkers!

"Cissi o jaaa satt i ett trääääd
ååå såå kul vi haaaadeee deeeee
meen nuu är veckaan öööveeer
ciissii siitter på ett plaaaan
åå jaaag ska soova naatttiinaatt"

..och imorn är det skola-.-

Axel skriker som fan, Jonas är i Sverige och stackars Julez är ensam med ledsna Axel.

Äh fyfan va kul vi hade det! Jag kan inte sluta säga det för det var awesome!!! Bilder finns på fejsan, iköp av Cissi på accordingtocissi.blogg.se och här kommer det nog inte komma upp nått på länge.. orkar inte skriva ^^

Peace out people, nu ska jag slagga! :) <3


tidigt

usch usch usch, mina två veckor av lov är nu slut.. sitter här i köket, klockan är 06.47 och alla sover. Dags att snygga till sig och bege sig av mot skolan!

<3


ny design?

Skulle vilja göra om designen men vet inte riktigt hur jag vill ha det än...

Skrev en låt nyss, det är pippilångstrump melodin, den där sommarlåten. Sommaren är somrig och Hööeet luktar gooott typ. Här är min version: "Imorrn så kommer Cissi fyfan va det är kuuul, för vi ska ha så roligt och röja...hem och djur?"

Nej nu ska vi snart till Ikea, Jule och Jonas skriver just nu på papprena till sitt nya hus!! JIPPIE!! Katten och jag sitter i fotöljen och chillar, lyssnar på det vackra smattrandet från regnet. Lovely. Ska köra lite till ikea och tillbaka men måste öva på fickparkering.. galet dålig på det! Kan vara för att jag bara har gjort det 3 ggr.. Maybe? Nu känns det som att jag sitter och snackar skit bara sååå ska nog läsa andra bloggar, kanske sova lite här i stolen? heheh

PUSS

RSS 2.0